Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın kapılarının ve daha birmebzul yangın ekipmanın ne kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini erişimın nasıl katkısızlandığını öğrenmek kabilinden baş durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Gereç: Yangın baplarında genellikle çelik yahut ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı daha dirençlidir.

Göksu Kapı üretim alanlarında mütehassıs ekibimiz tarafından belirlenen binadaki Yangın Kapıları en faziletli kalite ve en iyi hediye politikamıza onat olacak şekilde üretilir.

Yangın ve ivedili gidiş anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Bar olarak da dışa vurum edilen bu kanat temelı modellerde alışılagelen kapı koluna nüsha. 

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında yaşama ve emtia kaybını önlemek amacı ile 120 dakika boyunca şiddetli ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış yanüne essah panik pas kolu bulunmasıdır.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin tek bulunduğu örgünın bâtınerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını bileğil, bir yangın durumunda itfaiye aracı ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini almaşık kurtarma yolları olarak kullanımını katkısızlamaktadır. 

Yangın kapisinda ürkü pas kolu panik takkadak bapnın rahatlıkla açılması için kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı sebebiyle yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına dayanıklılık sınıfları, umumiyetle A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Kez sayısı 4’ten fazla sıfır kuut yalnızçlı binalar bâtınin yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.

Yangın yönetmeliğinde rapor edildiği üzere kapıların resen kapanması gerekmektedir. Kapıların kendiliğinden kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya elan yufka malzeme kullanılabilir. Yine bu tip kapıda bir ölçünlü olmadığı yürekin sac lafınlığı 1.0 mm veya elan yufka kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, yani belgesiz bir yangın kapısını sair ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den süregelen fiyatlara icat etmek mümkündür. Ivedili çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar ehven yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

FEZA Tertibat Odası Yangın Kapısı: Tip odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının kenarı Yangın Kapısı Fiyatları silsile otomasyon sistemlerine amelî aksesuarlarla donatılmıştır. Yol odası yangın kapıları camlı olur.

Sertifikasız yangın bapları da tatminkâr maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Adi yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları ciğerin kullanılan bir tabirdir ve bu baplar iktisadi bir seçenek sunar.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı panik amerikan bar kilit sistemidir. Bu tip yardımıyla kapı birlik bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye sağlanabilir.

İemtia edildikleri malzemelerin tekmil abuhava koşullarında deforme olmaması ve yapısını koruması gereklidir.

Report this wiki page